Select languange English

Vesti iz automobilske industrije

Francuski Mecafor otvorio fabriku autodelova u Kikindi - Uloženo 4 mil EUR

22.10.2016.

Francuska kompanija Mecafor danas je u Kikindi otvorila fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju u koju je uložila 4 mil EUR.

Zasad će u tom pogonu raditi 55 ljudi, ali je u planu da se kasnije poveća broj zaposlenih.

 
Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, kao i ministar privrede Goran Knežević.
 
Izgradnja fabrike je počela u aprilu ove godine na placu od 48.000 m2 u Industrijskoj zoni, koji je francuska kompanija platila 30 miliona dinara.
 

Mecafor je svoje poslovanje u Srbiji započeo pre nekoliko godina u Senti (Mecafor products d.o.o. Senta). Kompanija je deo francuske grupe La Fonte Ardennaise, koja poseduje više fabrika koje se bave proizvodnjom i obradom metalnih delova za autoindustriju.

Izvor: Beta

Pogledajte još
Građani Srbije spremni za vožnju u automobilima bez vozača
27-01-2017
Građani Srbije su veoma otvoreni prema upotrebi automobila bez vozača, pokazalo je istraživanje svetske kompanije za proizvodnju guma Goodyear, sprovedeno u saradnji sa Londonskom školom za ekonomske i političke nauke (LSE).   Kako je saopštila ta kompanija, istraživanje o mišljenjima vozača o autonomnim vozilima, odnosno automobilima bez vozača, sprovedeno je u onlajn anketi u 11 zemalja Evrope u kojoj je učestvovalo oko 12.000 ispitanika.   Prema...
Opširnije
IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR
23-01-2017
Novi proizvodni pogon kompanije IGB Automotive biće otvoren u utorak, 24. januara u Inđiji, najavila je ova kompanija. - Reč je o investiciji vrednoj 4,5 mil EUR čijom je realizacijom već zaposleno više od 500 novih radnika, uvedeni su novi proizvodi i primenjena nova tehnologija - navedeno je. Kompaniju IGB Automotive osnovala je 2007. godine I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost...
Opširnije
Izdvajamo
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu