Select languange English

Vesti iz automobilske industrije

Francuski Mecafor otvorio fabriku autodelova u Kikindi - Uloženo 4 mil EUR

22.10.2016.

Francuska kompanija Mecafor danas je u Kikindi otvorila fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju u koju je uložila 4 mil EUR.

Zasad će u tom pogonu raditi 55 ljudi, ali je u planu da se kasnije poveća broj zaposlenih.

 
Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, kao i ministar privrede Goran Knežević.
 
Izgradnja fabrike je počela u aprilu ove godine na placu od 48.000 m2 u Industrijskoj zoni, koji je francuska kompanija platila 30 miliona dinara.
 

Mecafor je svoje poslovanje u Srbiji započeo pre nekoliko godina u Senti (Mecafor products d.o.o. Senta). Kompanija je deo francuske grupe La Fonte Ardennaise, koja poseduje više fabrika koje se bave proizvodnjom i obradom metalnih delova za autoindustriju.

Izvor: Beta

Pogledajte još
Iz pogona Prvog maja delovi za Škodu - Auto Čačak do kraja 2017. pokreće proizvodnju komponenata za češke automobile
21-06-2017
Do kraja 2017. godine planira se ponovno pokretanje proizvodnje u čačanskoj fabrici Prvi maj, koja bi trebalo da proizvodi neke od komponenata za potrebe češke fabrike automobila Škoda. To je u ponedeljak (19. juna 2017. godine) novinarima saopštio vlasnik firme Auto Čačak, Milenko Kostić, nakon što se u prostorijama svoje firme sastao sa ambasadorkom Češke Republike, Ivanom Hlavsovom. Prema rečima vlasnika kompanije Auto Čačak, pregovori o pokretanju proizvodnje...
Opširnije
Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika
09-05-2017
Kompanija Aunde Italia Group, koja od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare, u sredu, 10. maja će otvoriti novu proizvodnu halu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada. Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine, a u kojoj će, kako je pre početka izgradnje dogovoreno, raditi novih 400 radnika. Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem...
Opširnije
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu