Select languange English

Aktuelnosti

U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event

06.03.2020.
U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event
U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event
U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event
U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event
U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event
U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event
U Beogradu održan treći EACN Matchmaking Event

Treći Matchmaking EACN događaj ovaj put na temu „Virtualizacija proizvodnih procesa“, održan je od 4. do 6. marta 2020. u Beogradu, Srbija.

 

Događaj je organizovao Automobilski klaster Srbije (AC Serbia), a učestvovalo je blizu 30 predstavnika iz 20 organizacija partnera EACN konzorcijuma i kompanija zainteresovanih za aktivnosti EACN mreže. Ovoliki broj učesnika je postignut tako što su pojedine kompanije učestvovale online a sve zbog zabrinutosti u vezi širenja korona virusa. Kao i na prethodnim sastancima glavni cilj događaja je bio identifikacija inovacionih projektnih koncepata među MSP, a sa ciljem podsticanja zajedničkih razvojnih projekata.

 

Vredno je spomenuti da je na ovom događaju bio prisutan veliki broj kompanija sa iskustvom u pružanju usluga u digitalnim tehnologijama kao što su veštačka inteligencija i virtuelna stvarnost.

 

Kao rezultat ovog sastanka identifikovan je veći broj mogućnosti za saradnju među kompanijama, a dogovoreno je i da se napori u narednim mesecima usmere na potragu za drugim kompanijama sa sličnim problemima, zainteresiranim za razvoj zajedničkih projekata. Pored B2B sastanaka bila je organizovana i posete kompaniji Albon Engineering u Srbiji koja je specijalizirana za proizvodnju delova za motore.

Tokom ovog događaja Automobilskiklaster Srbije je organizovao i događaj pod nazivom Demolab, u saradnji sa kompanijama Zumoko i Mitsubishi Electrics. Cilj DemoLab-a je bio da učesnici bolje razumeju, vide i isprobaju tehnologije virtualizacije, poput korištenja naočara za virtualnu stvarnost koje se mogu koristiti  za različite industrijske aplikacije.

Ovaj Matchamaking Event bio je dobra prilika da učesnici  ponovo razmene iskustva vezana za zajedničke projekte o kojima su ranije razgovarali na teme  „Elastičnost proizvodnih procesa“ i „Robotika + AI“.

 

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=y0RwghT-ZAo&t=6s

Pogledajte još
SEE Automotive Conference 2023
17-03-2023
Serbian Automotive Cluster – AC Serbia organize ninth "SEE Automotive – Connect&Supply" on 30-31.05.2023. Hotel Crown Plaza, Belgrade, Serbia. The aim of SEE automotive conference is to connect OEM manufacturers, TIER1&2 companies and relevant public institutions to further help development of automotive industry in the SEE region.   More about conference you can find on the conference web site: https://www.seeautomotive.com   Registration:...
Opširnije
Fourth B2B event within GIVE project – Belgrade, Serbia
25-06-2019
On 19-20 June 2019 Serbian Automotive Cluster organized the fourth B2B event in the framework of Green ICT Development (GIVE) project in Belgrade, Serbia. The first day happened at GIZ premises in Belgrade, where the project partner meeting was held. Also, during the first day presentations were held by clusters coming from Croatia, Egypt and France, which are potential GIVE partners. The main event took place on the second day at the Science Technology Park in Belgrade, where the...
Opširnije
Izdvajamo
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu