Select languange English

Najave

Iz pogona Prvog maja delovi za Škodu - Auto Čačak do kraja 2017. pokreće proizvodnju komponenata za češke automobile

21.06.2017.
Iz pogona Prvog maja delovi za Škodu - Auto Čačak do kraja 2017. pokreće proizvodnju komponenata za češke automobile

Do kraja 2017. godine planira se ponovno pokretanje proizvodnje u čačanskoj fabrici Prvi maj, koja bi trebalo da proizvodi neke od komponenata za potrebe češke fabrike automobila Škoda. To je u ponedeljak (19. juna 2017. godine) novinarima saopštio vlasnik firme Auto Čačak, Milenko Kostić, nakon što se u prostorijama svoje firme sastao sa ambasadorkom Češke Republike, Ivanom Hlavsovom.

Prema rečima vlasnika kompanije Auto Čačak, pregovori o pokretanju proizvodnje komponenata za fabriku u čačanskom Prvom maju traju već nekoliko meseci i plan je da budu konkretizovani do Nove godine, uz podršku Auto Čačka kao partnera, ali i Češke Ambasade.

- Očekujemo da ćemo do kraja godine početi proizvodnju određenih komponenti za fabriku Škoda. Na tome već dugo radimo, imamo podršku Ambasade. Pogon bi se gradio u fabrici Prvi maj, koja je trenutno u stečaju. Pregovori o tome šta bi se proizvodilo još traju, ima dosta mogućnosti - najavio je Kostić.

Češka ambasadorka izjavila je da Auto Čačak simbol uspešne privredne saradnje sa Srbijom, koja je u samom vrhu u pogledu prodaje Škodinih vozila u ovom regionu.

- Buduća saradnja najviše zavisi od srpskih potrošača i želje da se kupuju automobili fabrike Škoda. Prodaja je sada na dobrom nivou i Srbija prednjači u tome - rekla je Ivana Hlavsova, ambasadorka Češke Republike u Beogradu.

Pogledajte još
Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika
09-05-2017
Kompanija Aunde Italia Group, koja od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare, u sredu, 10. maja će otvoriti novu proizvodnu halu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada. Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine, a u kojoj će, kako je pre početka izgradnje dogovoreno, raditi novih 400 radnika. Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem...
Opširnije
Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna 2017. - Japanski proizvođač kablova za automobile završava izgradnju pogona
09-05-2017
Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja, dok bi mogla da počne da radi već sledećeg meseca, najavio je ambasador Japana Đuiči Takaharu na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, a prenosi zvanični sajt Vlade. Kako je navedeno, srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje. Ambasador je najavio i...
Opširnije
Izdvajamo
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu