Select languange English

Vesti iz automobilske industrije

IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR

23.01.2017.
IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR

Novi proizvodni pogon kompanije IGB Automotive biće otvoren u utorak, 24. januara u Inđiji, najavila je ova kompanija.

- Reč je o investiciji vrednoj 4,5 mil EUR čijom je realizacijom već zaposleno više od 500 novih radnika, uvedeni su novi proizvodi i primenjena nova tehnologija - navedeno je.

Kompaniju IGB Automotive osnovala je 2007. godine I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

Na teritoriji Srbije kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u Bauerhin grupi. Zapošljava više od 2.200 radnika i proizvodi više od 20 miliona proizvoda godišnje, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, radovi na izgradnji novog objekta počeli su aprila 2016, a njihov završetak realizovan je krajem decembra iste godine. Realizacijom pomenutog projekta kompanija IGB Automotive obezbedila je dodatnih 7.800 m2 poslovnog prostora, za već premašen definisan plan od 500 novih zaposlenih.

Otvaranju nove fabrike, kako je najavljeno, prisustvovaće predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, ambasador SR Nemačke Aksel Ditman, generalni menadžer kompanije IGB Automotive COMP DOO INĐIJA Dalibor Berić, Karsten Hilmer, suvlasnik Grupacije I.G. Bauerhin GmbH, i Folker Prešer, menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu.

 

Izvor: eKapija

Pogledajte još
Građani Srbije spremni za vožnju u automobilima bez vozača
27-01-2017
Građani Srbije su veoma otvoreni prema upotrebi automobila bez vozača, pokazalo je istraživanje svetske kompanije za proizvodnju guma Goodyear, sprovedeno u saradnji sa Londonskom školom za ekonomske i političke nauke (LSE).   Kako je saopštila ta kompanija, istraživanje o mišljenjima vozača o autonomnim vozilima, odnosno automobilima bez vozača, sprovedeno je u onlajn anketi u 11 zemalja Evrope u kojoj je učestvovalo oko 12.000 ispitanika.   Prema...
Opširnije
22-10-2016
Francuska kompanija Mecafor danas je u Kikindi otvorila fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju u koju je uložila 4 mil EUR. Zasad će u tom pogonu raditi 55 ljudi, ali je u planu da se kasnije poveća broj zaposlenih.   Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, kao i ministar privrede Goran Knežević.   Izgradnja fabrike je počela u aprilu ove godine na placu od...
Opširnije
Izdvajamo
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu