Select languange English

Vesti iz automobilske industrije

IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR

23.01.2017.
IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR

Novi proizvodni pogon kompanije IGB Automotive biće otvoren u utorak, 24. januara u Inđiji, najavila je ova kompanija.

- Reč je o investiciji vrednoj 4,5 mil EUR čijom je realizacijom već zaposleno više od 500 novih radnika, uvedeni su novi proizvodi i primenjena nova tehnologija - navedeno je.

Kompaniju IGB Automotive osnovala je 2007. godine I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

Na teritoriji Srbije kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u Bauerhin grupi. Zapošljava više od 2.200 radnika i proizvodi više od 20 miliona proizvoda godišnje, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, radovi na izgradnji novog objekta počeli su aprila 2016, a njihov završetak realizovan je krajem decembra iste godine. Realizacijom pomenutog projekta kompanija IGB Automotive obezbedila je dodatnih 7.800 m2 poslovnog prostora, za već premašen definisan plan od 500 novih zaposlenih.

Otvaranju nove fabrike, kako je najavljeno, prisustvovaće predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, ambasador SR Nemačke Aksel Ditman, generalni menadžer kompanije IGB Automotive COMP DOO INĐIJA Dalibor Berić, Karsten Hilmer, suvlasnik Grupacije I.G. Bauerhin GmbH, i Folker Prešer, menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu.

 

Izvor: eKapija

Pogledajte još
Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika
09-05-2017
Kompanija Aunde Italia Group, koja od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare, u sredu, 10. maja će otvoriti novu proizvodnu halu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada. Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine, a u kojoj će, kako je pre početka izgradnje dogovoreno, raditi novih 400 radnika. Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem...
Opširnije
Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna 2017. - Japanski proizvođač kablova za automobile završava izgradnju pogona
09-05-2017
Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja, dok bi mogla da počne da radi već sledećeg meseca, najavio je ambasador Japana Đuiči Takaharu na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, a prenosi zvanični sajt Vlade. Kako je navedeno, srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje. Ambasador je najavio i...
Opširnije
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu