Select languange English

Najave

IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR

23.01.2017.
IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR

Novi proizvodni pogon kompanije IGB Automotive biće otvoren u utorak, 24. januara u Inđiji, najavila je ova kompanija.

- Reč je o investiciji vrednoj 4,5 mil EUR čijom je realizacijom već zaposleno više od 500 novih radnika, uvedeni su novi proizvodi i primenjena nova tehnologija - navedeno je.

Kompaniju IGB Automotive osnovala je 2007. godine I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

Na teritoriji Srbije kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u Bauerhin grupi. Zapošljava više od 2.200 radnika i proizvodi više od 20 miliona proizvoda godišnje, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, radovi na izgradnji novog objekta počeli su aprila 2016, a njihov završetak realizovan je krajem decembra iste godine. Realizacijom pomenutog projekta kompanija IGB Automotive obezbedila je dodatnih 7.800 m2 poslovnog prostora, za već premašen definisan plan od 500 novih zaposlenih.

Otvaranju nove fabrike, kako je najavljeno, prisustvovaće predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, ambasador SR Nemačke Aksel Ditman, generalni menadžer kompanije IGB Automotive COMP DOO INĐIJA Dalibor Berić, Karsten Hilmer, suvlasnik Grupacije I.G. Bauerhin GmbH, i Folker Prešer, menadžer proizvodnje grupacije Bauerhin za Evropu.

 

Izvor: eKapija

Pogledajte još
Iz pogona Prvog maja delovi za Škodu - Auto Čačak do kraja 2017. pokreće proizvodnju komponenata za češke automobile
21-06-2017
Do kraja 2017. godine planira se ponovno pokretanje proizvodnje u čačanskoj fabrici Prvi maj, koja bi trebalo da proizvodi neke od komponenata za potrebe češke fabrike automobila Škoda. To je u ponedeljak (19. juna 2017. godine) novinarima saopštio vlasnik firme Auto Čačak, Milenko Kostić, nakon što se u prostorijama svoje firme sastao sa ambasadorkom Češke Republike, Ivanom Hlavsovom. Prema rečima vlasnika kompanije Auto Čačak, pregovori o pokretanju proizvodnje...
Opširnije
Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika
09-05-2017
Kompanija Aunde Italia Group, koja od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare, u sredu, 10. maja će otvoriti novu proizvodnu halu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada. Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine, a u kojoj će, kako je pre početka izgradnje dogovoreno, raditi novih 400 radnika. Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem...
Opširnije
Izdvajamo
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu