Select languange English

Vesti iz automobilske industrije

Građani Srbije spremni za vožnju u automobilima bez vozača

27.01.2017.
Građani Srbije spremni za vožnju u automobilima bez vozača

Građani Srbije su veoma otvoreni prema upotrebi automobila bez vozača, pokazalo je istraživanje svetske kompanije za proizvodnju guma Goodyear, sprovedeno u saradnji sa Londonskom školom za ekonomske i političke nauke (LSE).

 
Kako je saopštila ta kompanija, istraživanje o mišljenjima vozača o autonomnim vozilima, odnosno automobilima bez vozača, sprovedeno je u onlajn anketi u 11 zemalja Evrope u kojoj je učestvovalo oko 12.000 ispitanika.
 
Prema rezultatima istraživanja, Srbi su dali najveći procenat pozitivnih odgovora (28%) na pitanje da li bi se osećali prijatno prilikom upotrebe automobila bez vozača i time zauzeli prvo mesto na listi 11 zemalja Evrope, ispred Španaca i Poljaka.
 
Žitelji Srbije su takođe na prvom mestu među zemljama u kojima je sprovedena anketa i po uverenju da bi vožnja automobilima bez vozača bila lakša od upravljanja njihovim sopstvenim vozilima, sa čime se složilo 43% anketiranih.
 
Kada je reč o tome da li bi se osećali prijatno ako bi delili put sa automobilima bez vozača, Srbi su nešto bili suzdržaniji sa 28% pozitivnih naspram 32% negativnih odgovora, čime su zauzeli treće mesto, dok su prvoplasirani bili Poljaci sa najvećim procentom pozitivnih odgovora na to pitanje.
 
Čak 48% Srba smatra da je najveći broj saobraćajnih nesreća prouzrokovan ljudskom greškom i zato se automobili bez vozača smatraju bezbednijom opcijom.
 
U istraživanju su učestvovale Španija, Češka, Nemačka, Italija, Srbija, Francuska, Poljska, Belgija, Holandija, Švedska i Velika Britanija.
 
Izvor: Tanjug
Pogledajte još
IGB Automotive otvara novi proizvodni pogon u Inđiji 24. januara 2017. - Vrednost investicije 4,5 mil EUR
23-01-2017
Novi proizvodni pogon kompanije IGB Automotive biće otvoren u utorak, 24. januara u Inđiji, najavila je ova kompanija. - Reč je o investiciji vrednoj 4,5 mil EUR čijom je realizacijom već zaposleno više od 500 novih radnika, uvedeni su novi proizvodi i primenjena nova tehnologija - navedeno je. Kompaniju IGB Automotive osnovala je 2007. godine I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke i bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost...
Opširnije
22-10-2016
Francuska kompanija Mecafor danas je u Kikindi otvorila fabriku za proizvodnju metalnih delova za automobilsku industriju u koju je uložila 4 mil EUR. Zasad će u tom pogonu raditi 55 ljudi, ali je u planu da se kasnije poveća broj zaposlenih.   Otvaranju su prisustvovali premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, kao i ministar privrede Goran Knežević.   Izgradnja fabrike je počela u aprilu ove godine na placu od...
Opširnije
Izdvajamo
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu