Select languange English

Najave

Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika

09.05.2017.
Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika

Kompanija Aunde Italia Group, koja od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare, u sredu, 10. maja će otvoriti novu proizvodnu halu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada.

Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine, a u kojoj će, kako je pre početka izgradnje dogovoreno, raditi novih 400 radnika.

Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem temeljnog kamena, 28. oktobra 2016. godine, označili su premijer Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Ministarstvo privrede za novi halu Aunde odobrilo je subvenciju od 3.461 EUR posticajnih sredstava po zaposlenom radniku.

Dragan Marković Palma, je prilikom potpisivanja ugovore o izgradnji nove hale, na konferenciji za medije, izjavio, da je Aunde ugovorila posao sa Mercedesom iz Nemačke, i zato gradi novu halu.

Fabrika kompanije Aunde nalazi se u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici u Jagodini, nazvanoj po tome što ovde rade tri fabrike italijanskih investitora.

Fabrika zapošljava 250 radnika.

Izvor Tanjug

Pogledajte još
Iz pogona Prvog maja delovi za Škodu - Auto Čačak do kraja 2017. pokreće proizvodnju komponenata za češke automobile
21-06-2017
Do kraja 2017. godine planira se ponovno pokretanje proizvodnje u čačanskoj fabrici Prvi maj, koja bi trebalo da proizvodi neke od komponenata za potrebe češke fabrike automobila Škoda. To je u ponedeljak (19. juna 2017. godine) novinarima saopštio vlasnik firme Auto Čačak, Milenko Kostić, nakon što se u prostorijama svoje firme sastao sa ambasadorkom Češke Republike, Ivanom Hlavsovom. Prema rečima vlasnika kompanije Auto Čačak, pregovori o pokretanju proizvodnje...
Opširnije
Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna 2017. - Japanski proizvođač kablova za automobile završava izgradnju pogona
09-05-2017
Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja, dok bi mogla da počne da radi već sledećeg meseca, najavio je ambasador Japana Đuiči Takaharu na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, a prenosi zvanični sajt Vlade. Kako je navedeno, srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje. Ambasador je najavio i...
Opširnije
Izdvajamo
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu