Select languange English

Vesti iz automobilske industrije

Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika

09.05.2017.
Aunde Italia Group 10. maja otvara novu proizvodnu halu u Jagodini - Posao za još 400 radnika

Kompanija Aunde Italia Group, koja od marta 2014. godine u Jagodini ima Fabriku za proizvodnju automobilskih sedišta i enterijare, u sredu, 10. maja će otvoriti novu proizvodnu halu, rečeno je danas Tanjugu u Skupštini grada.

Reč je o proizvodnoj hali, proširenju postojeće fabrike, čija je izgradnja počela krajem oktobra prošle godine, a u kojoj će, kako je pre početka izgradnje dogovoreno, raditi novih 400 radnika.

Početak izgradnje hale, simboličnim polaganjem temeljnog kamena, 28. oktobra 2016. godine, označili su premijer Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Ministarstvo privrede za novi halu Aunde odobrilo je subvenciju od 3.461 EUR posticajnih sredstava po zaposlenom radniku.

Dragan Marković Palma, je prilikom potpisivanja ugovore o izgradnji nove hale, na konferenciji za medije, izjavio, da je Aunde ugovorila posao sa Mercedesom iz Nemačke, i zato gradi novu halu.

Fabrika kompanije Aunde nalazi se u Industrijskoj zoni, u Italijanskoj ulici u Jagodini, nazvanoj po tome što ovde rade tri fabrike italijanskih investitora.

Fabrika zapošljava 250 radnika.

Izvor Tanjug

Pogledajte još
Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna 2017. - Japanski proizvođač kablova za automobile završava izgradnju pogona
09-05-2017
Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja, dok bi mogla da počne da radi već sledećeg meseca, najavio je ambasador Japana Đuiči Takaharu na sastanku sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem, a prenosi zvanični sajt Vlade. Kako je navedeno, srpsko-japanski odnosi značajno napreduju, posebno u okviru privredne saradnje. Ambasador je najavio i...
Opširnije
Građani Srbije spremni za vožnju u automobilima bez vozača
27-01-2017
Građani Srbije su veoma otvoreni prema upotrebi automobila bez vozača, pokazalo je istraživanje svetske kompanije za proizvodnju guma Goodyear, sprovedeno u saradnji sa Londonskom školom za ekonomske i političke nauke (LSE).   Kako je saopštila ta kompanija, istraživanje o mišljenjima vozača o autonomnim vozilima, odnosno automobilima bez vozača, sprovedeno je u onlajn anketi u 11 zemalja Evrope u kojoj je učestvovalo oko 12.000 ispitanika.   Prema...
Opširnije
Prijatelji klastera
Newsletter
Ovde se možete prijaviti na našu mailing listu